![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ6e1-uEuV01t77mvLtpxqeIa1UTn_zoSSBRom9LAx8ZgQqr2bWvLxdjPEQ-llngYdpyNqiSX_AGPekIDyyojtDn4F8jy5AL8U2MWC8-LMPqEeziyMMT1r6EC3F8ffKL8qFt2RZ2NeWb6G/s320/kuihtepung.jpg)
Bahan-bahan A disatukan- lapisan bawah
2 cawan tepung beras
sedikit air kapur
7 helai daun pandan, kisar dan ambil airnya anggaran 4-5 cawan
Bahan B : disatukan - lapisan atas
Santan pekat 1 biji kelapa
1 senduk tepung beras
secubit garam
Bahan C
Gula pasir secukupnya
Daun pisang secukupnya, dibuat bakul
Cara Membuatnya:
1. Didihkan air untuk mengukus. Bubuh 1 sudu gula atau lebih (ikut manis yang dikehendaki) dalam setiap bakul daun pisang. Kemudian masukkan adunan A agak-agak dalam bakul. Kukus sehingga masak.
2. Kemudian masukkan bahan B hingga penuh bakul.
3. Kemudian kukus lagi hingga lapisan atasnya masak. Untuk memastikan kuih betul-betul masak, cucuk dengan garpu atau lidi. Kalau tak melekat, masaklah tu.
0 comments: